RPA Yol Haritası Nasıl Olmalıdır

RPA Nasıl Kurulur ve Yol Haritası Nasıl Olmalıdır?

               Robotik Süreç Otomasyonunu işletme bünyesine entegre etmeye karar verdiğinizde, yapılması gereken süreç RPA Sisteminin uygulanmaya koyulmasıdır. Bu uygulama sürecinin başarılı bir şekilde olması için Robotik Süreç Otomasyonu projesinin, işletme içerisindeki süreçlerde güvenilir ve hata yapmadan çalışacak şekilde uygulanması gerekir. RPA Sisteminin entegre edilmesi sağlanır ve gerekli raporlar oluşturulur.

RPA Sisteminin Yol Haritası Süreci

  • Sürecin Anlaşılması: Bu aşamada toplantılar yapılarak kullanıcıya RPA’nın avantajlarını, bu sistemin sınırlarını ve yapabileceği şeylerin anlatılması sağlanır. RPA Projelerinde geliştirme aşamasına geçilmeden bu ilk kısmın tam olarak halledilmesi gerekir. Bu sayede kullanıcı, sürecin en başından itibaren planı anlar ve RPA Sistemi ile ilgili tüm soru işaretlerini kafasından siler.
  • Sürecin Tanımlanması: Bu aşamada RPA Sistemleri ile ilgili yeterli bilgiye sahip kişiler ya da RPA Danışmanları ile kullanıcı işletmenin faaliyet yapısı incelenir. RPA Sistemini doğru entegre edebilmek için faaliyetin süreç yapısının tam olarak bilinmesi gerekir. İncelenen süreçler ile ilgili gerekli bilgiler alındıktan sonra bu süreçler adım adım tanımlanır.
  • Süreç Geliştirme: Bu aşama içerisinde önceden yapılan süreçler doğrultusunda eksik kalan yerlerin geliştirilmesi sağlanır. Bu sayede daha az hata ile bu sistemler hazır edilir. Bu RPA Sisteminin en fazla vakit alan aşamasıdır. Eğer işletme süreçleri RPA Sistemine uygun bir yapıda ise geliştirme aşaması çok kısa sürede de tamamlanabilir. Eğer işletme süreçleri RPA Sistemine uygun değilse bu süreçler yeniden düzenlenmelidir.
  • Kurulumun Denenmesi: Bu aşama içerisinde robotlar işletme içerisinde bir sürece dahil edilir. Tüm süreçlere entegre edilmeden önce bir süreç içerisinde RPA Sistemi denenir. Bu sayede önceden tanımlanmamış bir problemin yaşanması ya da yeni çıkan problemin sistem tam kurulmadan çözüme kavuşturulması sağlanır. Bu deneme faaliyetlerinde işletme personeli de sürece dahili edilerek onlara pratiklik kazandırılır.
  • Tüm Sistemin İşletmeye Kurulması: Deneme aşamasında yapılan incelemeler sonucunda hiçbir problem kalmadığı görüldüyse tam kurulum aşamasına geçilir. Bu aşamada işletme süreçlerinin hepsine RPA Sistemi kurularak, entegre hale getirilip tam zamanlı olacak şekilde çalışması sağlanır. Bu aşamada ayrıca işletme personellerine de eğitimler yapılır ve sistemin tüm detayları anlatılır. Tam kurulum bittikten sonra robotlar işletme süreçleri içerisinde üretim faaliyetlerine başlarlar.
  • İşletmeye Destek Sağlanması: Bu aşamada RPA Sistemi uzmanları ile ihtiyaç halinde kullanıcı işletmelere gerekli desteğin sağlanması. Bu destek gerek uzaktan gerekse sahada verilebilir. İhtiyaçların boyutuna göre gerekmesi durumunda ek robotlar ile de destek sağlanabilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir