RPA’nın ERP’de Kullanımı

RPA Teknolojisinin ERP’de Kullanımı

Teknolojinin hızla ve durmadan geliştiği dünyamızda canlı cansız her varlığın değişime uğraması şarttır.  Değişime ayak uyduramayan yok olup gider. Özellikle şirketlerin bu duruma hızlı reaksiyon gösterip harekete geçmesi gerekmektedir. Günümüzde artık neredeyse tüm kuruluşlar ERP sistemlerini kullanmaktadır. ERP ,şirketlerin iş sürecini kolaylaştırmaktadır. Fakat ERP’nin dezavantajı ise değişime tek başına ayak uyduramaz.

Peki bu ERP nedir?

ERP diğer bir deyimle Kurumsal Kaynak Planlaması kurumun finansal, ticaret, raporlama, tedarik zinciri gibi etkinliklerini yürüten bir iş süreci yönetim yazılımıdır.

ERP sistemi şirketlere ortalama 10 aya yakın bir sürede kurulmaktadır. Bu kadar uzun zamanda kurulan bir yazılımın değiştirilmesi ya da terk edilmesi kısa bir sürede olmayacaktır.

Fakat RPA’ nın gelişimiyle birlikte bu durum değişmektedir. İnsan kaynakları, finansal hizmetler, muhasebe, tedarik zinciri yönetimi gibi birçok alandan çeşitli akış ve süreçlerin otomasyonuna olanak sağlayan RPA teknolojisi, işletme üzerindeki operasyonel yükleri azaltabilmektedir. RPA ve ERP sistemlerini birlikte kullanan şirketler zamandan tasarruf yapar ,hatalardan kaçınır, süreçleri hızlı gelişir. Kısacası şirketlerde hız ve verimlilik artışı yaşanır.

Rpa ve Erp sisteminin entegre edilmesi ile Erp’nin yavaşlığından kurtulup, işleri insan çabalarına bırakmaksızın otomatik olarak yapılabilir. ERP ile RPA’yı entegre ederken dikkat edilmesi gereken husus ise şu şekildedir; verileri belli , amaç ve doğrultuları önceden belirlenmiş süreçler RPA için daha uygundur. Veri karmaşıklığı yaşayan, kuralları belirtilmeyen süreçlerde ise RPA kullanımı pek fayda sağlamayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir